You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
citroen_cake

CITROEN CAKE

Australian Recepten, Uncategorized / No Comment / February 22, 2019

INGREDIENTEN:

  • 180 ml Pukara Estate Lemon
  • Flavoured Extra Virgin olijfolie
  • 1 Citroen, sap en rasp
  • 150 gr bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 5 eieren, gescheiden
  • 170 gr basterdsuiker

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde taartvorm 20 cm in. Klop het eigeel met een handmixer in een schaal. Zodra het eigeel lichter begint te worden ½ suiker toevoegen. Doorkloppen totdat een lichtgeel schuim ontstaat. Maak de handmixer goed schoon. Klop het eiwit met een handmixer in een hoge stand totdat witte pieken gaan vormen. Mix langzaam de andere helft van de suiker in het eiwit. Blijf opkloppen totdat het eiwit begint te glanzen.

Zeef de bloem en bakpoeder in het eigeelmengsel. Meng dit met een metalen lepel. Voeg de citroen sap, rasp en olijfolie toe. Meng dit voorzichtig.

Meng 1/3 van het eiwit in het eigeel mengsel. Als het goed gemengd is, de volgende 1/3 eiwit in het eigeel mengen. Tot slot de laatste 1/3 eiwit in het eigeel mengen. Het beslag kan voorzichtig in de taartvorm worden gegoten. Sla voorzichtig met de houten lepel op de taartvorm, dit is om de luchtbelletjes uit het beslag te halen. Bak 40-50 minuten in de oven.

Totdat de cake een licht bruinkorstje heeft en geen beslag aan de satéprikker blijft plakken, als deze in de cake wordt gestoken. Laat de cake afkoelen.

Als de cake koud is kan het met poedersuiker worden bestrooid. Serveer met een bolletje ijs of een toefje slagroom

Comments are closed.