You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *

GEPOCHEERDE PEER EN BLAUWE KAASTAART

Australian Recepten / No Comment / February 22, 2019

INGREDIENTEN:

  • 200 gr witte suiker
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 1 l water
  • 1 velletje kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 rijpe peer
  • 30 gr blauwe kaas 1 ei, geklopt
  • 20 ml Pukara Estate Fig Flavoured balsamicoazijn

BEREIDING:

Voeg de suiker, kaneel en het stokje vanille samen in een pot met 1 liter water. Laat 4 minuten koken. Schil ondertussen de peer en snijd de onderkant af zodat hij rechtop kan staan. Voeg de peer toe aan de suikersiroop, zet het vuur lager en laat 25 minuten zachtjes sudderen. Zodra het gekookt is, haal van het vuur af en snijd in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een platte ovenschaal in en zet deze aan de kant. Snijd het vierkantje bladerdeeg in tweeën voor twee porties. Rol de uiteinden van elk stukje omhoog om een rand te maken. Bestrijk met het geklopte ei. Zet de gesneden peer op de deegbasis. Verdeel kleine stukjes blauwe kaas gelijkmatig over de peer.

Bak 10 minuten of totdat het goudbruin is. Plaats de taart op een serveerbord, besprenkel met de vijg balsamicoazijn en serveer direct.

Comments are closed.