You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
Gestoofde venkel

Gestoofde venkel

Uncategorized / No Comment / February 25, 2019

Gestoofde venkel klaarmaken en op tafel zetten is eenvoudiger dan je wellicht denkt!
Wat heb je precies nodig?
Haal 4 venkelknollen in huis. De voorkeur gaat uit naar de grotere formaten.
Gebruik 3 eetlepels olijfolie. Hierbij gaat de voorkeur uit naar de extra vergine variant.
Als laatste heb je knoflook nodig. Drie teentjes zijn genoeg.
De bereiding is eenvoudig en duurt niet zo lang.
Zorg er in eerste instantie voor dat de bladeren van de venkel worden verwijderd.
Maak stukken van de knollen, zo’n 4 – 8 stuks.
Roerbakken
Pak een koekenpan (groot formaat) en verhit er wat olie in.
Voeg de knoflook en venkel toe aan de pan en roerbak deze.
Gebruik middelhoog vuur, dan duurt het roerbakken niet zolang.
Doe dit zo’n 5 minuten.
Het op smaak brengen die je met zout en peper.
Zodra de venkel een andere kleur begint te krijgen zet je het vuur wat lager.
Verwarm alles een kwartiertje door.
Bijna klaar
Voeg wat extra water toe, net zolang totdat de venkel net iets onder water staat.
Stoof de venkel op laag vuur. Door af en toe met een vork in de venkel te prikken weet je wanneer deze klaar is.
Dit duurt ongeveer 20 – 30 minuten.
Als de venkel lichtbruin is weet je dat het gerecht klaar is en op tafel gezet kan worden!

Comments are closed.