You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *

Griekeland: Flora en Fauna

About Greece / No Comment / February 19, 2019

greek_nature

De flora hier op het vasteland heeft een heel groen uiterlijk. Zeer rijk begroeid met van allerlei soorten planten en bekende bomen zoals o.a de kastanjes,eiken,beuken,essen,olijfbomen,notenbomen en de veel voorkomende pijnbomen.Diverse seizoensbloemen zijn:de grote klaproos, anemoon,,irissen,rode valeriaan,narcissen en,papavers,valse ridderspoor en de rode hottentotvijgen en veel soorten kleine kruidbloemetjes.Erg bekoorlijk zijn de wilde bloemenvelden in het voorjaar.

Ecologisch gezien behoort Griekenland tot de wintervochtige subtropen.
Helaas zijn er bijna elk jaar bosbranden in de zomermaanden doordat vele planten licht ontvlambaar zijn door de harsen en etherische olien die ze rijk zijn.Verder vindt u de jeneverbesstruiken,de knalgele brem en op de kalksteenhellingen de stekelige struiken,wilde groenten(gorta) en geurige kruiden zoals rozemarijn,en oregano(rigano),munt (diosmo)etc.

De fauna van Griekenland:
Met regelmaat komen wij  vele dieren tegen zoals:schildpadden,uilen,vossen,dassen,arenden,wilde zwijnen,valken,slangen(niet giftige)en diverse andere reptielen,duizenden insektensoorten,en de ooievaars zijn hier rijkelijk aanwezig i/h seizoen.

Helemaal in het noorden van Griekenland worden wel eens wolven en beren gesignaleerd en grote wilde kattensoorten.
In Thessalie,het district/provincie waar u verblijft ,liggen de Olympusgebergte en het Kissavosgebergte die min of meer dit gebied omarmen door hun ligging en er een microklimaat heerst in dit deel van het land.Voor natuur liefhebbers een beademing om gewoon even een berg op te lopen en te genieten van wat de natuur aanbiedt en welke schitterende verrassingen u in de bergen kan tegenkomen.

De bergen Kissavos en Olympus zijn de bergen die het agrarische gebied waar de workshops worden gehouden omarmen.Tussen deze bergen in heerst een micro-klimaat.Het gebied hier combineert de meest uiteenlopende landschappen,zoals stranden,rivierdelta’s groene bossen,dorre glooiende terrein,bergplateaus,watervallen,vruchtbare gebieden voor wijngaarden,olijfboomgaarden,kiwigaarden,katoenvelden etc.
De beide bergen bieden mogelijkheden tot wandelen,klimmen,fietsen,zeilen,marathons,canoén en skieen in de winter.

Comments are closed.