You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
pavlova

PAVLOVA

Australian Recepten, Uncategorized / No Comment / February 22, 2019

INGREDIENTEN:

  • 2 eieren
  • 270gr basterdsuiker
  • 8gr vanille suiker
  • 1. 4gr maïzena
  • 2ml Pukara Estate Fig flavoured balsamicoazijn
  • 32ml water, kokend
  • 125ml slagroom
  • 10 aardbeien
  • 1 kiwi
  • 10ml Pukara Estate Fig flavoured balsamicoazijn

 

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een 20cm rond bakblik. Leg het bakblik op het bakpapier en teken een cirkel op het papier. Draai het bakpapier om en leg deze op de bakplaat. (Je kunt de cirkel nog zien, maar er zal geen contact zijn tussen het potlood en het eten) Splits het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit met een handmixer in een hoge stand totdat, witte pieken gaan vormen. Mix langzaam de basterdsuiker in het eiwit. Blijf opkloppen totdat het eiwit begint te glanzen. Voeg de vanille suiker, maïzena en balsamicoazijn toe. Als alle bovenstaande ingrediënten goed zijn gemixt, voeg het kokende water toe, maar blijf langzaam door mixen. (Eerst zal het eiwit slap worden, daarna zal het opstijven.) Schep het eiwit op het bakpapier binnen de cirkel. Met een spatel kan een mooie discus worden gevormd. Bak het eiwit 15 minuten op 150 graden. Laat het eiwit in de oven, maar breng de temperatuur terug naar 100 graden. Laat het eiwit bakken voor 60 minuten. Haal de Pavlova uit de oven om af te koelen.

Klop de slagroom. Snij de aardbeien en kiwi in stukjes. Schep de slagroom op de Pavlova en versier met de stukjes fruit. Besprenkel met de balsamicoazijn. Het gerecht moet direct worden geserveerd en worden opgegeten. (Pavlova word snel zacht van het slagroom, het zacht worden kan worden vertraagd, door een dun laagje witte chocolade aan te brengen onder het slagroom)

Comments are closed.