You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
taart

POMPOEN TAART

Australian Recepten, Uncategorized / No Comment / February 22, 2019

INGREDIENTEN:

  • Taartbodem
  • 250gr bloem
  • 20gr witte bastaard suiker
  • 60ml Pukara Estate
  • Premium Extra Virgin Olijfolie snufje zout
  • 120ml water, zeer koud
  • 1 eigeel
  • 5ml citroensap Pompoenvulling
  • 750gr pompoen,
  • 1cm blokjes gesneden
  • 4 eieren, ligt geklopt
  • 150gr bruine suiker
  • 40ml ahornsiroop
  • 10gr gember, fijn gesneden
  • 2gr kaneel
  • 2gr kruidnagel
  • 2gr nootmuskaat
  • 3gr citroenrasp
  • 375ml koffiemelk Garneren
  • 75 bruine suiker
  • 80gr pecannoten
  • 60gr boter, op kamer temperatuur

BEREIDING:

Doe de bloem, suiker, olie en zout in de keukenmachine. Mix dit totdat het op broodkruimels lijkt. Voeg het water, eigeel en citroensap toe. Mix dit, totdat het een deeg wordt. Doe iets bloem op de tafel en haal het deeg uit de keukenmachine. Maak 1 grote ronde schijf van het deeg. Doe het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bestrijk een 23cm bakblik met boter. Rol het deeg uit in een 31cm ronde cirkel. Leg het deeg in het bakblik en druk goed aan. Snij de overhangende stukjes af. Leg het blik met deeg in de koelkast en laat 15 minuten rusten.

Verwarm de oven tot 200 graden. Leg bakpapier op het deeg en vul de taartbodem met bonen of rijst. Bak de taartbodem 15 minuten. Verwijder de rijst/bonen en bakpapier, leg over de taartrand folie, zodat deze niet te donker wordt. Bak de taartbodem 10 minuten, zodat deze goudbruin wordt.

Stoom de pompoen 30 minuten, totdat de pompoenstukjes zacht zijn. Laat de pompoen stukjes 15 minuten uitlekken in een vergiet. Het is belangrijk dat de pompoenstukjes zo droog mogelijk worden.

Mix de eieren, suiker, ahoornsiroop en kruiden op een hoge stand totdat het geheel een lichte kleur krijgt. Voeg de citroenschil, koffiemelk en pompoen toe en mix op een lage stand, zodat de ingrediënten zich goed mengen.

Doe het mengsel in de taartbodem. En bak het geheel 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bedek de taart rand met folie. Bak de taart 50 minuten.

Meng de suiker, pecannoten en boter in een schaal. Haal de taart uit de oven en verdeel het pecannoten mengsel over de taart. Bak de taart 10 minuten zodat de pecannoten kunnen karamaliseren.

Comments are closed.